Santos assegura que l'èxit més gran del govern colombià va ser aconseguir la pau amb les FARC

En la investidura d'Iván Duque, Espanya estarà representada per la presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor. També hi assisteix el president del PP, Pablo Casado.

Juan Manuel Santos, durant el sopar amb els caps d'estat i les delegacions dels països que també estaran hui en la investidura d'Iván Duque
Juan Manuel Santos, durant el sopar amb els caps d'estat i les delegacions dels països que també estaran hui en la investidura d'Iván Duque / Efraín Hererra, Presidència de Colòmbia (Efe)

El president colombià, Juan Manuel Santos, es va acomiadar aquest dilluns de huit anys en el poder en què ha abanderat la pau amb la guerrilla de les FARC com a èxit principal seu, a més de respondre a les acusacions de Nicolás Maduro i desitjar-li sort al seu successor, Iván Duque, elegit per al període 2018-2022.

Durant el comiat com a president de Colòmbia, Santos va ressaltar l'acord aconseguit amb les FARC després de 52 anys de guerra, alhora que va lamentar els assassinats de líders socials que han ocorregut al país.

"Cap pau és perfecta ni fàcil de consolidar, i menys encara en el nostre país, afectat per tantes formes de violència. Els assassinats de líders socials són un dolor amb el qual me'n vaig", va afirmar en el missatge de comiat.

El president va començar el dia en el Fòrum sobre Enfortiment dels Organismes de Control on, abans de parlar de la lluita contra la corrupció, va restar importància a les denúncies del seu homòleg veneçolà, Nicolás Maduro, qui, dissabte, l'havia acusat d'estar al darrere de l'atemptat de què va ser objecte a Caracas.

En referir-se a Duque, Santos va emfasitzar que li desitjava "tots els èxits possibles, pel bé del país" i que complirà la promesa de no intervindre per a no ser un "agulló en el clatell" del seu successor.

La investidura d'Iván Duque

A la investidura del nou president, que es realitzarà aquest dimarts a les 15:00 h, hora local (20:00 GMT), a la plaça de Bolívar, al centre de Bogotà, hi acudiran nombrosos caps d'estat i delegacions procedents de 17 països.

Espanya també hi estarà representada per la presidenta del Congrés, Ana Pastor, ja que el rei Joan Carles no ha pogut viatjar per recomanació mèdica. També hi assistirà el president del Partit Popular d'Espanya, Pablo Casado.

També et pot interessar

stats