La sanitat britànica podrà receptar dos fàrmacs a base de cannabis

Es tracta d'Epidyolex, per a xiquets amb epilèpsia greu, i Sativex, recomanat per a espasmes musculars de l'esclerosi múltiple.

Epidyolex
Epidyolex / Cannabis law report

Dos fàrmacs a base de cànnabis, recomanats per al tractament d'epilèpsia i esclerosi múltiple, han rebut per primera vegada l'aprovació per a ser receptats a través de la sanitat pública britànica (NHS).

A partir d'ara el col·lectiu mèdic podrà receptar a Anglaterra Epidyolex, per a xiquets amb dos tipus d'epilèpsia greu: la síndrome de Lennox-Gastaut i la de Dravet, que causen convulsions múltiples diàriament, i l'aerosol oral Sativex, recomanat per a espasmes musculars de l'esclerosi múltiple, segons han informat fonts sanitàries.

Les proves clíniques conclouen que la solució oral d'Epidyolex, que conté cannabidiol (CBD), pot reduir el nombre de convulsions en un 40% en alguns menors.

El cost d'aquest fàrmac està estimat entre 5.000 i 10.000 lliures (5.600 i 11.200 euros) per pacient a l'any, però el laboratori farmacèutic GM Pharmaceuticals ha acordat subministrar-ho a l'NHS a un preu reduït.

S'estima que tan sols a Anglaterra hi ha 3.000 persones amb la síndrome de Dravet, i 5.000, amb la de Lennox Gastaut.

L'altre fàrmac, Sativex, conté THC (component psicoactiu del cànnabis) i CBD, i està recomanat per al tractament de la rigidesa i dels espasmes de l'esclerosi múltiple, encara que els metges no el podran receptar per a alleujar dolors.

També et pot interessar

stats