Sanders guanya les primàries a Nou Hampshire per la mínima

Només 5.000 vots el separen de Pete Buttigieg, que s’ha emportat el mateix nombre de delegats que el vencedor.

Sanders guanya les primàries a Nou Hampshire per la mínima
Sanders guanya les primàries a Nou Hampshire per la mínima

El senador esquerrà Bernie Sanders ha obtingut a Nou Hampshire la seua primera victòria en les primàries per a la candidatura demòcrata a la Casa Blanca. L’alegria però, no ha sigut completa perquè el moderat Pete Buttigieg ha confirmat els seus bons resultats a Iowa. Els dos s’han emportat el mateix nombre de delegats encara que 5.000 vots els separen.

Sanders ha rebut un 26% dels vots, mentre que Buttigieg s’ha fet amb un 24,4%. Per darrere d’ells ha acabat la senadora Amy Klobuchar, amb un 19,7%, la també senadora Elizabeth Warren, amb un 9,4%, i l’exvicepresident Joe Biden, amb el 8,4%.

Warren i Biden, als quals fa algunes setmanes les enquestes situaven com els rivals a batre en aquesta contesa, han quedat relegats a la quarta i cinquena posició a Nou Hampshire, amb menys d’un 10% cadascun.

La senadora Amy Kobuchar, que a Iowa va ser tercera, ha advertit que els candidats que encapçalen la disputa, Sanders i Buttigieg, estan dividint les bases demòcrates. Segons ella, això suposa un perill de cara a derrotar a Trump al novembre.

També et pot interessar

stats