Sanders guanya Califòrnia en un superdimarts dominat per Biden

El candidat de l'ala esquerrana s'emporta l'estat amb més delegats per a la convenció demòcrata que decidirà qui competirà contra Trump en les presidencials.

Sanders guanya Califòrnia en un superdimarts dominat per Biden
Sanders guanya Califòrnia en un superdimarts dominat per Biden

L'exvicepresident Joe Biden ha guanyat les primàries demòcrates del superdimarts en almenys huit estats, mentre que el candidat de l'ala esquerrana, Bernie Sanders, se n'emporta quatre, entre els quals hi ha el premi gros de la nit: Califòrnia. Aquest estat és el més poblat del país i reparteix 415 delegats per a la convenció demòcrata en què es decidirà qui competirà contra Trump el 3 de novembre en les eleccions presidencials dels Estats Units. 

Sanders i Biden han competit en aquest superdimarts, amb votacions en catorze estats, per a elegir el candidat demòcrata que lluitarà al novembre per la Casa Blanca contra l'actual president nord-americà, amb la senadora Elizabeth Warren, el multimilionari Michael Bloomberg i la congressista Tulsi Gabbard com a contrincants.

Els principals mitjans de comunicació han donat la victòria a Sanders només tancar les urnes a Califòrnia, on sembla que la població llatina ha tingut un paper important. El senador també s'ha imposat en un altre estat amb notable presència d'hispans: Colorado.

Decebedor ha sigut aquest superdimarts per als altres tres demòcrates que continuen competint: la senadora Elizabeth Warren, el multimilionari exalcalde de Nova York Michael Bloomberg i la congressista Tulsi Gabbard.

Un resultat imprevist

Els huit estats que ha guanyat Biden es reparteixen en total 559 delegats que votaran per a elegir el candidat del partit a la Casa Blanca per a les eleccions del 3 de novembre en la convenció demòcrata, mentre que dels quatre de Sanders –Califòrnia, Colorado, Utah i Vermont– depenen 527 compromissaris.

Warren ha obtingut resultats discrets en la majoria dels catorze estats, inclòs el seu, Massachusetts, en el qual ha quedat per darrere de Biden i Sanders amb un 20%.

Bloomberg, que ha debutat aquest superdimarts en la contesa, no ha aconseguit cap victòria a pesar d'invertir centenars de milions de dòlars en publicitat de llarg a llarg dels catorze estats.

També et pot interessar

stats