Sanders abandona les primàries del Partit Demòcrata i deixa lliure el camí per a la candidatura presidencial de Joe Biden

L’eixida del senador apaga les opcions d’una alternativa progressista contra Donald Trump en favor de l'ala moderada demòcrata.

El senador Bernie Sanders comunica la retirada de les primàries del Partit Demòcrata dels EUA
El senador Bernie Sanders comunica la retirada de les primàries del Partit Demòcrata dels EUA / Reuters

El senador Bernie Sanders s’ha retirat de les primàries demòcrates, deixant lliure el camí de Joe Biden a la candidatura presidencial contra Donald Trump al novembre.

La candidatura de Sanders va patir un fort revés des de la rotunda victòria de Biden en les primàries de Carolina del Sud, que va començar a aglutinar els votants moderats al voltant de l'exvicepresident dels Estats Units en temps de Barack Obama.

La renúncia de Sanders és un dur colp per a l’ala més progressista del Partit Demòcrata, que va agafar força durant i després de la campanya del 2016 i ha posat en l’agenda debats sobre el sistema de salut, el canvi climàtic i els efectes de la creixent desigualtat econòmica.

Les primàries demòcrates encaren la recta final, enmig del coronavirus, i després que alguns estats han retardat les votacions per la pandèmia.

També et pot interessar

stats