Sánchez i Trudeau signen acords sobre igualtat de gènere i contra el canvi climàtic

Diverses ministres d’afers estrangers treballen contra la violència masclista.

Pedro Sánchez i Justin Trudeau en una foto d'arxiu
Pedro Sánchez i Justin Trudeau en una foto d'arxiu / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, viatja aquest diumenge al Canadà per a reunir-se amb el primer ministre del país, Justin Trudeau, amb qui signarà dos acords de col·laboració al voltant d’una agenda progressista que inclou la defensa de la igualtat de gènere i la lluita contra el canvi climàtic.

La visita al Canadà de Sánchez és el punt de partida d’un viatge per l’Amèrica del Nord. La setmana que ve, estarà a Nova York, on intervindrà en l’Assemblea General de l’ONU. 

A Montreal, el cap de l’executiu espanyol i el primer ministre canadenc faran una reunió en què analitzaran les relacions bilaterals, parlaran de política internacional i de la col·laboració entre els dos països per a afrontar els reptes globals. 

Les ministres d’Afers Estrangers, per la igualtat

A Montreal, també s’han reunit diverses ministres d’Afers Estrangers, quinze, concretament, en una trobada organitzada per la Unió Europea i el G-7, amb l’objectiu d’“enviar un missatge global sobre les possibilitats de les dones”. 

Les ministres han acordat crear una xarxa informal entre elles per a treballar de forma conjunta i contribuir a la igualtat de gènere i la lluita contra la violència masclista. 

En aquest sentit, la ministra canadenca, Chrystia Freeland, ha explicat que volen “subratllar la importància, el paper i els drets de les dones arreu del món” i parlar de com “les dones, en posicions de lideratge, poden involucrar-se en la defensa i comunicació d’aquests drets”. 

També et pot interessar

stats