Sánchez es reuneix amb el papa per primera vegada

La situació provocada per la pandèmia de Covid-19 i els seus efectes socials i econòmics han centrat la trobada.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, juntament amb el Papa en la seua visita al Vaticà
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, juntament amb el Papa en la seua visita al Vaticà / Vatican Media, Efe

El president del govern espanyol Pedro Sánchez s'ha reunit aquest dissabte amb el papa Francesc en una visita al Vaticà. Sánchez ha acudit acompanyat de la seua esposa Begoña Gómez, l'ambaixadora davant de la Santa Seu, Carmen de la Peña, i altres membres de l'equip de presidència del govern.

Aquesta és la primera vegada que Pedro Sánchez es reuneix amb el papa i en la trobada, que ha durat mitja hora, els dos mandataris han abordat les relacions bilaterals entre Espanya i el Vaticà, així com la situació provocada per la pandèmia de Covid-19 i els seus efectes socials i econòmics.

El discurs del papa davant de Sánchez

És poc habitual en les visites d'un cap d'Estat, però en aquesta ocasió el papa ha aprofitat per a fer un discurs davant del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

En una al·locució improvisada el pontífex ha explicat que la política no és només "un art", sinó que per als cristians és un "acte de caritat que ennobleix i moltes vegades porta al sacrifici". En aquest sentit ha subratllat que la política "no és qüestió de maniobres" o "de resoldre casos, que cada dia arriben a l'escriptori dels polítics, sinó de servei". En acabar la reunió, el Vaticà ha destacat l'"oportunitat de diàleg constant" entre l'Església espanyola i el govern de Sánchez.

Reunió amb Conte

Dimarts Pedro Sánchez ja es va traslladar a Roma per a reunir-se amb el primer ministre italià, Giuseppe Conte. Els dos líders van clausurar la 17a edició del Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia, on van mostrar la sintonia entre els dos països en temes referents a l'àmbit europeu i la voluntat de compartir projectes que incorporaran als plans de recuperació econòmica.

També et pot interessar

stats