Sánchez forja una aliança amb Kenya, en la primera visita al país d'un president de govern espanyol

L’acord permetrà que el país africà es convertisca en una porta d'entrada a l'Àfrica subsahariana

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el president de Kenya, William Ruto
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el president de Kenya, William Ruto / Daniel Irungu (Efe)

Espanya i Kenya han forjat una aliança per a fer front a reptes globals com el canvi climàtic i que òbriga les portes a un impuls de la relació econòmica bilateral i al fet que el país africà es convertisca en una porta d'entrada a l'Àfrica subsahariana. L'aliança entre tots dos països s’ha segellat en la reunió que han tingut aquest dimecres el president de Kenya, William Ruto, i el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, durant la primera visita al país africà d'un president del Govern d'Espanya.

A aquesta circumstància ha fet referència Ruto en una declaració institucional al costat del seu convidat, en la qual ha recordat que també és el primer líder internacional que visita el seu país després d'accedir ell al càrrec, fa poc més d’un mes.

Sánchez ha ressaltat la col·laboració a la qual es comprometen Espanya i Kenya i ha agraït de manera especial que Ruto li trasllade que el seu país se suma a la iniciativa contra la desertització que presentaran Espanya i el Senegal en la cimera del clima COP27, el mes vinent a Egipte. A més, ha destacat l'“enorme potencial econòmic i el lideratge polític” de Kenya en el continent i que contribueix a l'estabilitat.

També ha recalcat que és una de les democràcies més estables i sòlides a la regió i que l'absència de conflictes armats interns i la situació geogràfica l’han consolidat com a “centre polític, econòmic i logístic de l'est d'Àfrica”.

També et pot interessar

stats