Salvini ordena censar els camps de persones gitanes per a fer un pla de desallotjaments

El ministre de l’Interior d’Itàlia justifica el projecte associant l’ètnia amb situacions il·legals, d’orde públic i d’inseguretat.

El ministre de l'interior d'Itàlia, Matteo Salvini
El ministre de l'interior d'Itàlia, Matteo Salvini / Remo Casilli (Reuters)

El ministre de l’Interior d’Itàlia i membre de la formació d’extrema dreta la Lliga Nord, Matteo Salvini, ha demanat els delegats de govern del país un informe sobre els campaments de persones d’ètnia gitana per a localitzar les il·legals i “preparar un pla de desallotjament”.

En una carta el ministre demana que el cens s’elabore en el termini de dues setmanes i subratlla la necessitat de centrar-se en les “situacions d’il·legalitat i degradació que sovint es registren en els assentaments” i que, segons el mandatari “sovint constitueixen un perill per a l’orde públic i la seguretat”.

En el cens s’haurà d’informar del tipus d’assentaments, la densitat de població, les condicions en els campaments (si hi ha aigua, xarxes elèctriques i clavegueram) i el nombre de menors, segons indica la carta. Salvini afegeix que per a “superar les situacions de degradació i restaurar les condicions de legalitat” es farà un pla de “evacuació progressiva de les àrees il·legalment ocupades”.

En declaracions recents, Salvini va assenyalar que “era hora que els gitanos [sic] començaren a pagar els serveis”. El ministre de l’Interior d’Itàlia va causar una forta controvèrsia fa un any després de proposar censar les persones d’ètnia gitana per a expulsar els no nascuts al país i lamentar “quedar-se” amb els que són italians. Però a Itàlia la llei no permet un registre de caràcter ètnic i finalment la proposta no es va realitzar.

Segons les xifres que va facilitar Salvini mateix al país viuen 40.000 persones gitanes en assentaments.

També et pot interessar