Salvini i Le Pen rebutgen la candidatura conjunta per a les eleccions europees

Concorreran per separat però tancaran files una vegada arriben a Brussel·les.

Matteo Salvini i Marie Le Pen durant la seua trobada a Roma per parlar del futur de les eleccions europees
Matteo Salvini i Marie Le Pen durant la seua trobada a Roma per parlar del futur de les eleccions europees

El vicepresident del govern i ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, i la líder de la ultradreta francesa, Marie Le Pen, han augurat una “revolució” en les eleccions europees del maig vinent, en què aspiren a salvar Europa donant major sobirania a les respectives nacions.

Ambdós líders s’han reunit a Roma en la seu d’un sindicat pròxim a la Lliga Nord de Salvini i han repassat els punts del seu ideari davant de les eleccions europees del 23 de maig, de les quals Salvini ha dit que emergerà un “front de llibertat”.

Salvini i Le Pen han acordat no presentar-se amb llista única als comicis europeus del 23 de maig, però l’italià ha advocat per proposar, “si és possible, candidats comuns per a desenvolupar els rols més delicats” al front de les principals institucions de la Unió Europea.

“Cadascú exposarà la seua victòria i després ens reunirem a Brussel·les”, ha insistit Salvini, mentre que Le Pen assentia al seu costat.

En aquest sentit, Salvini ha explicat que de cap manera no pactaran amb l’esquerra europea però s’ha mostrat obert a la possibilitat de debatre amb el Partit Popular Europeu.

Le Pen ha assegurat que el seu “primer objectiu” serà atorgar més poder als pobles europeus. “Estem en contra de la Unió Europea però no contra Europa. De fet, volem salvar Europa”, ha resumit.

Es feliciten pels resultats electorals del Brasil

En la compareixença, el ministre italià ha considerat que les eleccions implicaran “la fi d’un recorregut, d’una revolució del sentit comú que està recorrent tot Europa” i altres punts del planeta.

Així, ambdós han celebrat l’èxit que ha obtingut el candidat d’ultradreta, Jair Bolsonaro, en la primera volta de les eleccions presidencials brasileres.

També et pot interessar

stats