Salvini celebra que l’Open Arms no puga eixir del port de Barcelona

El Ministeri de Foment els ha denegat l’autorització per a reprendre el seu treball.

Matteo Salvini, durant la roda de premsa Arxiu
Matteo Salvini, durant la roda de premsa Arxiu / Ettore Ferrari (Efe)

Amb un missatge al seu compte de Twitter el ministre de l’Interior italià, l’ultradretà Matteo Salvini, ha celebrat que el govern espanyol haja bloquejat al port de Barcelona l’Open Arms, un dels vaixells més reconeguts en la tasca de rescat d’immigrants a la Mediterrània.

Salvini ha sigut una de les figures més crítiques amb el rescat de migrants i també una de les més conflictives a l’hora de dur avant els rescats, no només en el cas de l’Open Arms, sinó també d’altres vaixells de rescat, com ara l’Aquàrius, o fins i tot el pesquer Nuestra Madre Loreto. El govern italià ha tancat els ports italians per al desembarcament de les persones salvades de la mort a la mar.

Ara, amb el tuit, el polític d’ultradreta ha dit “Detinguts traficants i ONG, fins i tot sent d’esquerra, a Espanya, es donen compte que tenim raó nosaltres”.

La Capitania Marítima del Port, que depén del Ministeri de Foment, els ha denegat l’autorització per a reprendre el seu treball, perquè considera que “no compleix una sèrie de qüestions jurídiques internacionals”. Els responsables d’Open Arms denuncien que es tracta d’un nou bloqueig del vaixell, quan ja ho tenia tot a punt per a començar una nova missió.

També et pot interessar

stats