Salvini autoritza a desembarcar els migrants del Diciotti després que la Fiscalia l'investigue per segrest i abús de poder

La Fiscalia d'Agrigent ha obert una recerca contra Salvini per haver retingut durant cinc dies més de cent migrants a Catània.

El ministre de l'Interior, Matteo Salvini, aquest dissabte en una festa celebrada pel seu partit a Pinzolo, Itàlia
El ministre de l'Interior, Matteo Salvini, aquest dissabte en una festa celebrada pel seu partit a Pinzolo, Itàlia / Daniele Panato (Efe)

La Fiscalia de la ciutat siciliana d'Agrigent (sud) ha obert una recerca contra el ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, pels delictes de segrest, arrest il·legal i abús de poder, després d'haver retingut durant cinc dies més de cent migrants a Catània.

El fiscal Luigi Patronaggio ha obert aquesta investigació després de conversar a Roma amb funcionaris del Ministeri de l'Interior i membres de la Guàrdia Costanera. Després de la notícia, Salvini ha qualificat de "vergonyós" que investiguen "un ministre que defensa les fronteres d'un país" i ha considerat que és essencial impulsar "una reforma de la justícia", durant un acte a Pinzolo.

Han desembarcat 

Els 138 migrants retinguts en el vaixell militar Diciotti han desembarcat aquesta matinada. Segons ha avançat Salvini, els acolliran països com Albània i Irlanda, així com l'Església catòlica italiana. "Alguns immigrants van a Albània: el govern albanés ha demostrat ser millor que el francès. (...) La resta dels immigrants aniran a un o dos països més, però la majoria serà acollida pels bisbes de l'Església italiana", va dir Salvini durant un acte a Pinzolo (nord).

L'acord posa fi a deu dies en què aquests migrants han romàs en el vaixell, cinc en la mar i altres cinc, retinguts en el port de Catània.

El vaixell Diciotti es va fer càrrec el 16 d'agost de 177 migrants en la Mediterrània i va romandre cinc dies en la mar, fins que el 20 d'agost a la nit va atracar en el port de Catània, però el ministre de l'Interior no els va permetre desembarcar. El 22 d'agost van poder baixar 27 menors, de 14 a 17 anys, i hui, 12 més.

També et pot interessar

stats