S'eleven a 59 les víctimes en els incendis de Califòrnia

Encara hi ha 301 persones desaparegudes en un dels focs més mortífers de la història de l'estat.

El foc ha devastat la ciutat de Westlake Village
El foc ha devastat la ciutat de Westlake Village / Mike Nelson (Efe)

Una setmana després que es declararen els dos gegantescs focs que segueixen actius al nord i sud de Califòrnia, als Estats Units, encara hi ha 301 persones desaparegudes i s'han trobat 59 cadàvers, mentre els bombers han aconseguit guanyar una mica de terreny a les flames en les últimes hores.

Al comtat de Butte, en el nord de l'estat, es crema l'incendi batejat com Camp Fire, que amb 56 víctimes mortals ja és el més mortífer de la història californiana. La llista de persones desaparegudes ha ascendit al llarg del dia fins a les 301, més del doble de les quals es desconeixien aquest dimecres.

Els altres tres morts es van produir en l'altre gran foc, que crema en el sud de l'estat, prop de Los Angeles, on les autoritats no han informat que hi haja cap persona sense localitzar. La majoria dels desapareguts residien en la població de Paradise, de 26.000 habitants, que ha estat completament engolida per les flames.

La localitat es troba en el vessant de la Serra Nevada nord-americana, amb un clima sec i assolellat que en l'últim mig segle ha atret moltes persones jubilades, la qual cosa ha fet que la població es triplicara en cinquanta anys. A causa d'açò, la majoria de la gent que apareix en la llista de desapareguts té més de 60 anys.

Els bombers, per la seua banda, han aconseguit avançar durant les últimes hores fins a contenir les flames en un quaranta per cent, després d'un parell de dies amb les condicions meteorològiques desfavorables.

D'acord amb els càlculs més recents, Camp Fire ha cremat un total de 10.321 edificis -8.650 d'ells, llars particulars- i ha arrasat 56.655 hectàrees.

El governador de Califòrnia, Jerry Brown, i el secretari d'Interior nord-americà, Ryan Zinke, van visitar aquest dimecres la zona afectada i van prometre auxili per a ajudar en les tasques de recuperació.

El Districte de Gestió de Qualitat de l'Aire ha qualificat la zona de “molt dolenta per a la salut” i recomana als veïns evitar eixir al carrer en la mesura del possible. En cas contrari, aconsella usar màscares de protecció, una situació que es preveu que es mantinga fins a la setmana vinent.

També et pot interessar

stats