S'eleven a 31 els morts en els incendis de Califòrnia

Les autoritats continuen buscant 100 persones desaparegudes, per tant, podrien augmentar les víctimes mortals.

Servei de bombers actuant als incendis de Califòrnia
Servei de bombers actuant als incendis de Califòrnia / Reuters

El foc deixa 31 víctimes mortals al seu pas per Califòrnia. Fins al moment, les autoritats i serveis d'emergència continuen cercant altres 100 persones desaparegudes des del  dijous passat.

L'incendi del nord de l'estat, batejat com Camp Fire, s'ha cobrat la vida d’almenys 29 persones. El foc ha cremat  vora 45.000 hectàrees, 6.500 cases, 260 comerços i ha obligat a desallotjar més de 300.000 persones. Les altres dos morts s'han produït a l'incendi Woolsey Fire que assoleix el sud de Califòrnia, prop de Los Angeles, i ha cremat quasi 34.000 hectàrees, segons la policia local.

La catàstrofe està considerada com un dels incendis més mortífers de Califòrnia, per davant del de Griffith Park en Los Angeles  l'any 1993 (29 morts) i el d'Oakland Hills al 1991 (25 morts).

Encara es desconeix l'origen de l’incendi i la portaveu de Cal Fire, Janet Upton, ha apuntat que els investigadors estan explorant totes les possibles causes, “fins i tot la hipòtesi que el foc s'haguera pogut iniciar a partit de l'espurna d'un equipament elèctric”.

També et pot interessar

stats