S’eleven a 137 víctimes mortals i més de 5.000 ferides en l’explosió de Beirut

El govern del Líban decreta l'estat d'emergència durant quinze dies a la capital, que estarà sota control militar mentre es busquen supervivents.

Imatge de portada: Voluntàries netegen els carrers després de l'explosió a Beirut

El nombre de víctimes mortals per l'explosió que va sacsar Beirut aquest dimarts s'eleva ja a 137 i les ferides s'aproximen a les 5.000, tal com ha informat el Ministeri de Salut. Mentrestant, desenes de persones segueixen desaparegudes 24 hores després de la deflagració.

Per a tractar a les persones ferides de manera ràpida, s’ha acordat instal·lar hospitals de campanya amb l’ajuda de l'exèrcit. A més, comencen a arribar les ajudes mèdiques que diversos països àrabs i europeus estan enviant al Líban.

El govern libanés ha anunciat tres dies de dol, que han començat aquest dimecres, per a honrar les víctimes d'una tragèdia que ha sacsat el país i ha devastat àmplies àrees de la capital.

Decreten l’estat d’emergència durant quinze dies

A més, l’executiu del Líban ha decretat l'estat d'emergència durant quinze dies a Beirut, que estarà sota control militar. La ministra libanesa d'Informació, Manal Abdelsamad, ha explicat que la mesura és "renovable” i l'autoritat militar més important serà responsable immediatament de mantindre la seguretat a la ciutat.

Tot i que cal esperar a la investigació oficial sobre l'origen de l'explosió, el primer ministre libanés, Hasan Diab, ha indicat que la causa va ser un carregament sense custodiar des de feia sis anys de 2.750 tones de nitrat d'amoni.

Ajornen la sentència sobre l’assassinat de Hariri

El Tribunal Especial per al Líban (TEL), encarregat de jutjar l'atemptat que el 2005 va posar fi a la vida de l’exprimer ministre libanés Rafik Hariri, ha ajornat la data en la qual preveia dictar sentència fins al divendres que ve, 18 d'agost, en senyal de respecte a les víctimes.

En un comunicat, el tribunal expressa la seua "solidaritat" amb els libanesos "en aquests temps tan difícils" i explica la seua decisió d'ajornar el pronunciament de la sentència, que estava prevista per a aquest divendres.

El tribunal, amb seu prop de la Haia, està jutjant en rebel·lia, des de 2014, quatre membres del grup libanés xiïta Hezbollah, presumptament responsables de l'atac amb cotxe bomba contra Hariri al cor de Beirut fa ja quinze anys. Pesen sobre ells els càrrecs de conspiració per a la comissió de l'atemptat, l'assassinat de l’exministre i altres 21 persones mortes en el mateix atac, així com de l'intent d'homicidi dels 231 ferits.

També et pot interessar

stats