S'eleva a 23 la xifra de morts en la crisi de Bolívia

La Comissió Interamericana de Drets Humans informa que hi ha 715 persones ferides.

Protestes dels cocalers a Sacaba Danilo Balderrama (Reuters)
Protestes dels cocalers a Sacaba Danilo Balderrama (Reuters)

La Comissió Interamericana de Drets Humans (CIDH) ha elevat a 23 la xifra de morts i a 715 les persones ferides durant la crisi que es viu a Bolívia després de les eleccions del 20 d'octubre.

La CIDH ha informat a través de Twitter que, des de divendres, hi ha nou persones mortes i 122 ferides "per la repressió combinada de la policia i de les forces armades". Les dades es refereixen a víctimes dels xocs entre cocalers afins a Evo Morales, exiliat a Mèxic, i les forces de l'orde a Cochabamba. 

L'organisme ha denunciat un decret del govern provisional de Bolívia, en mans de Jeanine Áñez, que eximeix les autoritats policials i militars de responsabilitat penal "si actuen en legítima defensa o en estat de necessitat" i sota criteris de "legalitat, absoluta necessitat i proporcionalitat". Per la seua part, la Defensoria del Poble de Bolívia ha advertit que s'han rebut denúncies "sobre la possible implantació d'evidències amb la finalitat d'incriminar persones en actes delictius" per part de la policia.  

També et pot interessar

stats