Rússia i la Xina augmenten els aranzels als productes dels Estats Units

Erin Ennis, vicepresidenta del Consell Empresarial de la Xina, ha lamentat que no hi haja una estratègia clara per a reprendre les negociacions.

Un camió descarrega un contenidor al port de Qingdao (Xina) el 30 d'abril de 2018
Un camió descarrega un contenidor al port de Qingdao (Xina) el 30 d'abril de 2018 / Wu Hong (Efe)

Rússia aplica a partir de hui aranzels del 25 al 40% a una sèrie de productes nord-americans, en resposta als impostos als béns importats adoptats pel govern dels Estats Units. La Xina, per la seua banda, va implantar mesures similars per valor de 34.000 milions de dòlars.

El Ministeri d'Economia de Rússia va detallar divendres passat l'aplicació d'aranzels addicionals sobre alguns béns industrials nord-americans per als quals hi ha substituts fabricats al país, després de les mesures a les importacions d'acer i alumini russos.

Aquests impostos al govern americà s'aplicaran als productes de fibra òptica i equips per a la construcció de carreteres, les indústries de petroli i gas i, també, el processament de metalls i la mineria.

Les mesures, signades pel primer ministre rus Dmitri Medvédev, estan destinades a compensar els 87,6 milions de dòlars de pèrdues patits per les empreses russes, com a resultat de les tarifes dels metalls dels Estats Units.

Així mateix, l'augment dels aranzels als Estats Units costarà un total de 537,6 milions de dòlars i Rússia "té dret a imposar més mesures compensatòries en el futur", va manifestar el ministeri d'Economia.

La Xina se suma a la "guerra comercial"

Aquestes resolucions coincideixen amb el que la Xina ha anomenat la "guerra comercial a gran escala", després de l'aplicació del govern nord-americà d'aranzels per un valor de 34 mil milions de dòlars als productes xinesos.

Les amenaces impositives del president nord-americà, Donald Trump, que s'han fet efectives aquesta matinada, han sigut contrarestades amb una resposta contundent. Els productes importats dels Estats Units, inclosos els automòbils, la soja i la llagosta, també s'enfrontaran a aranzels del 25%.

Per la seua banda, Erin Ennis, vicepresidenta del Consell Empresarial de la Xina, ha lamentat que existisca el perill que les dues parts aprofundisquen en les sancions comercials sense una estratègia clara per a reprendre les negociacions.

També et pot interessar

stats