Rússia torna a cancel·lar per problemes tècnics una caminada espacial a l'Estació Internacional

És la segona cancel·lació en un mes de la caminada espacial dels cosmonautes russos Serguei Prokopiev i Dmitri Petelin

SPACE-EXPLORATION/SPACEWALK
En imatge, les partícules líquides al voltant del mòdul espacial / NASA TV (Reuters)

Rússia ha cancel·lat "per causes tècniques" la caminada espacial de la tripulació de la nau Soyuz MS-22, que està acoblada a l'Estació Espacial Internacional, arran l'alerta d'un dels sensors de diagnòstic de la primera. L'exercici, previst a les 6 hores i 37 minuts, pretenia traslladar un radiador del mòdul Rassvet al laboratori multiús Naüka amb el braç robòtic europeu ERA.

El Centre de Control de Vols Espacials investiga un problema amb l'hermetisme del sistema de refrigeració extern de la Soyuz, segons informació facilitada per Roscosmos, l'agència espacial russa. Per la seua banda, la NASA ha fotografiat un corrent de partícules d'una substància líquida, que entén que podria provindre del compartiment refrigerant de la nau.

És la segona cancel·lació en un mes de la caminada espacial dels cosmonautes russos Serguei Prokopiev i Dmitri Petelin. L'anterior, el 25 de novembre, es va produir per un problema en un dels escafandres.

A mitjan agost, un afer similar en el vestit espacial va obligar a tornar abans d'hora el rus Oleg Artémiev a l'EEI en un exercici.

L'agència espacial russa ha activat una comissió per a investigar les circumstàncies de l'alerta que ha motivat la nova cancel·lació. Les conclusions determinaran els passos a fer, tant per especialistes en terra com pels tripulants del segment rus de l'EEI.

També et pot interessar

stats