Rússia talla el subministrament elèctric a Finlàndia alegant "impagament"

Segons el país nòrdic assegura que aquesta és una mesura de pressió per part del Kremlin per la sol·licitut finlandesa per ingresar en l’OTAN

La primera ministra finlandesa, Sanna Marin, en una imatge d'arxiu
La primera ministra finlandesa, Sanna Marin, en una imatge d'arxiu / Franck Robichon / Efe

La companyia energètica russa Inter RAO, subministradora del 10% de l'electricitat que consumeix Finlàndia, ha deixat d'enviar energia al·legant "problemes per a rebre pagaments per l'electricitat venuda", a conseqüència de les sancions europees contra el sector bancari rus.

No obstant això, els analistes finlandesos no tenen dubtes que es tracta d'una mesura de pressió per part del Kremlin, probablement la primera d'una llarga sèrie si, com tot sembla indicar, Finlàndia sol·licita en els pròxims dies la seua entrada en l'OTAN.

"La possible decisió de Finlàndia d'unir-se a l'OTAN podria provocar una reacció violenta de Rússia. El meu missatge és que l'ingrés de Finlàndia en l'OTAN no és un acte contra ningú, sinó un acte per la seguretat de Finlàndia i els finlandesos", ha recalcat la primera ministra finlandesa, Sanna Marin, qui s’ha sumat al suport unànime que existeix entre les forces polítiques del país bàltic a l'ingrés en l'OTAN.

També et pot interessar

stats