Rússia es planteja trencar relacions amb la UE

El ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, ho ha advertit si Europa adopta sancions econòmiques.

Sergei Lavrov en la reunió amb Josep Borrel el passat 5 de febrer
Sergei Lavrov en la reunió amb Josep Borrel el passat 5 de febrer / Reuters

El ministre d'Afers Estrangers de Rússia, Serguei Lavrov, ha afirmat que Moscou està disposada a trencar relacions amb la Unió Europea si aquesta adopta sancions que suposen una amenaça per a l'economia del país, en una entrevista amb el programa Soloviov Live.

"Partim de la base que estem disposats", ha contestat el cap de la diplomàcia russa a la pregunta si Rússia preveia la possibilitat d'un trencament de relacions amb la UE.

Lavrov ha explicat en l'entrevista, de la qual s'han avançat alguns fragments: "Sí, si veiem una altra vegada, com ho hem experimentat en més d'una vegada, que s'imposen sancions en àrees que suposen riscos per a la nostra economia, inclosos sectors sensibles, sí".

Les declaracions de Lavrov es produeixen després de la controvertida visita la setmana passada a Moscou de l'alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, durant la qual Moscou va expulsar tres diplomàtics europeus per participar suposadament en manifestacions opositores.

Borrell no ha descartat la possibilitat de noves sancions contra Rússia, aquesta vegada per l'empresonament del líder opositor Aleksei Navalni, una opció que s'estudiarà en la pròxima reunió dels ministres d'Exteriors de la UE i que abordaran els caps d'Estat i de govern dels vint-i-set en la cimera de març.

També et pot interessar

stats