Rússia obri les urnes entre denúncies per falta de democràcia

Gran part de l'oposició està en presó o és víctima de tot tipus de sabotatge

Rússia obri les urnes en les eleccions menys democràtiques en dècades

Rússia s'enfronta a les eleccions menys democràtiques en dècades. Seran tres dies de votacions, amb centenars de dissidents a la presó o víctima de tot tipus de sabotatge, i la policia ha reprimit qualsevol acte de suport. 

Hi ha fins i tot denúncies per clonatge de candidats. És el cas de Borís Vixnevski, que s’ha presentat pel partit liberal Iàbloko a Sant Petersbug i, en el moment de la votació, ha mostrat incrèdul la papereta de vot. El seu nom i cognom s'ha clonat a altres dues persones, que en la fotografia tenen un aspecte semblant al d'ell. Una maniobra per a confondre l'electorat i llevar-li vots. 

No és l'única malifeta que l'oposició a Putin . A la candidata Violetta Grudina la van hospitalitzar contra la seua voluntat perquè no poguera formalitzar la candidatura.

Enfront d'una oposició assetjada, el president Vladímir Putin utilitza tots els ressorts del poder. Aquest divendres ha aconseguit que Google i Apple retiren l'aplicació creada per l'opositor empresonat Aleksei Navalni, que indicava a qui votar per a minimitzar la victòria de Rússia Unida, el partit que li dona suport.  

Putin reivindica la importància de les eleccions i manté un ferm control sobre el parlament amb la intenció de seguir en la presidència unes quantes legislatures més.

També et pot interessar

stats