Rússia expulsa 23 diplomàtics britànics

La decisió es produeix després que Londres fera el mateix amb 23 diplomàtics russos, per l'intent d'assassinat de l'exespia rus.

 L´escalada de tensió es produeix poques hores abans de les eleccions presidencials a Rússia, on tots els pronòstics auguren que Vladímir Putin aconseguirà un quart mandat. Davant d´ell no hi ha una oposició important que puga representar una amenaça per als seus interessos, amb un front dividit en set partits, entre ells l´històric Partit Comunista, ara renovat amb el nou candidat Pàvel Grudinin, que pren el relleu de Guennadi Ziugànov. L´únic candidat que tenia un cert suport era Aleksei Navalni, però no ha pogut presentar-se a les eleccions a causa d´una condemna judicial.

L´única preocupació del totpoderós govern de Putin és la participació, que es preveu baixa. L´economia, controlada en quasi un 75% per cent per l´estat, el ferri control de la societat civil i la gran popularitat que manté Putin entre els russos, semblen garantir una còmoda victòria a l´inquilí del Kremlin.

També et pot interessar

stats