Rússia deté una periodista per informar d'un bombardeig en un teatre de Mariúpol on es refugiaven civils

Moscou nega l'atac i l'acusa de difondre informació falsa, mentre el govern de Kíiv assegura que hi van morir 300 persones

En el vídeo, la seqüència de la detenció de la periodista Maria Ponomarenko / Reuters

La policia russa ha detingut la periodista Maria Ponomarenko, del portal de notícies RusNews, per haver informat en el seu canal de Telegram del presumpte atac aeri contra un teatre de la ciutat ucraïnesa de Mariúpol, en què es refugiaven centenars de civils, fins a 1.500 segons el govern de Kíiv, que assegura que hi van morir 300 persones, mentre el Kremlin ho nega. 

La reportera, que van arrestar el passat 24 d'abril, està acusada de difondre informació falsa, segons un comunicat dels tribunals de Sant Petersburg que cita l'agència Sputnik. S'enfronta a deu anys de presó.

Els companys de Ponomarenko l'han acomiadada entre aplaudiments quan els agents se l'emportaven detinguda i emmanillada. Les imatges de la reportera, resignada dins una cel·la, ja han pegat la volta al món. 

La periodista continuarà detinguda fins al 22 de juny, quan se celebrarà el juí.

El govern rus ha dictat directrius per a censurar les informacions periodístiques que qüestionen el seu relat sobre la invasió d'Ucraïna, i han prohibit fins i tot la paraula guerra per a referir-se a les accions del seu exèrcit al país, a les quals el Kremlin es refereix amb l'eufemisme "operació militar especial". 

També et pot interessar

stats