Rússia demana una reunió urgent de l'ONU després de l'atac amb míssils occidentals d'Ucraïna

Les forces armades ucraïneses repel·leixen més de quaranta atacs russos al costat d'Avdíivka, Màrinka, Bakhmut i Kúpiansk

Un militar ucraïnés dispara un sistema de llançament múltiple de coets Partyzan cap a les tropes russes a la regió de Zaporíjia, Ucraïna
Un militar ucraïnés dispara amb un sistema de llançament múltiple de coets Partyzan a les tropes russes a Zaporíjia, Ucraïna / Reuters

Rússia ha demanat una reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU per l'atac amb míssils occidentals per part d'Ucraïna la vespra contra el centre de l'ocupada ciutat de Donetsk, a l'est del país, en el qual han mort almenys sis persones i més de vint han resultat ferides.

"Esperem que es programe per al 8 de novembre a les 23:00 hores de Moscou" (20:00 GMT), ha escrit el representant permanent adjunt de Rússia davant de l'ONU, Dmitri Polianski, en el seu canal de Telegram.

Segons el governador imposat per Rússia a la regió de Donetsk, Denís Puixilin, dimarts les forces armades d'Ucraïna van efectuar un "triple bombardeig" amb el sistema de llançacoets múltiple occidental Himars contra el centre de Donetsk, ocupada per les tropes russes des del 2014.

Ucraïna repel·leix més de quaranta atacs russos

D'altra banda, les forces armades ucraïneses han repel·lit durant la passada jornada més de quaranta atacs russos als voltants de les localitats d'Avdíivka, Màrinka, Bakhmut i Kúpiansk, totes elles situades en el front de l'est d'Ucraïna, segons el comunicat d'aquest dimecres de l'Estat Major de Kíiv.

"Els soldats ucraïnesos mantenen les seues posicions i infligeixen baixes substancials a l'enemic", diu el comunicat sobre la situació a la zona d'Avdíivka, on Ucraïna hauria repel·lit catorze atacs russos.

Les forces russes intenten envoltar Avdíivka des del 10 d'octubre. Segons Kíiv, Rússia ha patit pèrdues massives de material militar i de soldats en els seus atacs sobre aquesta localitat controlada per Ucraïna.

A la zona de Màrinka, els ucraïnesos han aconseguit desbaratar en les últimes 24 hores un total de dèsset atacs russos. Màrinka i Avdíivka estan situades prop de la capital de la regió, Donetsk, que està sota ocupació russa.

Les tropes ucraïneses també han repel·lit atacs russos en el flanc sud de Bakhmut, on Rússia intenta reprendre les posicions perdudes a l'estiu i la tardor.

Ucraïna també continua duent a terme una ofensiva, segons l'Estat Major, a la regió sud-oriental de Zaporíjia.

També et pot interessar

stats