Rússia expulsa 27 diplomàtics espanyols

Ell Ministeri d'Afers Estrangers rus havia convocat d'urgència l'ambaixador espanyol a Moscou, Marcos Gómez

El ministre d'Afers Estrangers rus, Sergei Lavrov, en una visita recent a Georgia
El ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, en una visita recent a Geòrgia / Ministeri d'Afers Estrangers de Rússia (Reuters)

Rússia expulsarà 27 diplomàtics i personal de l'Ambaixada d'Espanya a Moscou i del Consolat General a Sant Petersburg en resposta a l'expulsió d'idèntic nombre d'empleats de la legació russa a Madrid anunciada a l'abril pel govern espanyol, segons ha informat aquest dimecres el Ministeri d'Afers Estrangers rus.

Els diplpmàtics espanyols han sigut declarats persona non grata i hauran d'abandonar Rússia en un termini de set dies, segons ha transmés la diplomàcia russa aquest migdia a l'ambaixador d'Espanya a Moscou, Marcos Gómez Martínez.

El govern espanyol va ordenar el passat 5 d'abril l'eixida de 27 empleats de l'ambaixada russa a Madrid. Llavors, la portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers rus, Maria Zakhàrova, va assenyalar que "totes les decisions d'aquest tipus tindran una resposta corresponent".

En una resposta parlamentària de fa poc, a la qual va tindre accés Europa Press, el govern havia indicat que era "conscient" de la possibilitat que es produïra l'expulsió del personal diplomàtic i va assegurar que "està preparat per a aquesta eventualitat, a més de mantindre's en estret contacte i coordinació amb els seus socis europeus".

També et pot interessar

stats