Rússia bombardeja Idlib després d’un atac químic que deixa almenys 107 persones hospitalitzades

El govern de Putin assegura haver destruït les posicions dels terroristes suposadament responsables de la intoxicació.

El president de Rússia ha llançat l’aviació a la zona d’Idlib, que considera en mans dels rebels
El president de Rússia ha llançat l’aviació a la zona d’Idlib, que considera en mans dels rebels

L’aviació russa ha bombardejat aquest diumenge la zona desmilitaritzada d’Idlib, al nord de Síria, com a resposta a un atac amb gas tòxic que va causar l’hospitalització d’almenys 107 persones a Alep. 

Les autoritats sirianes van demanar responsabilitats per aquesta acció i van reclamar la intervenció de l’ONU. La resposta del govern de Putin no s’ha fet esperar i ha llançat l’aviació a la zona d’Idlib, que consideren en mans dels rebels, abans que es faça una investigació oficial sobre l’atac químic. Segons Rússia, el bombardeig ha destruït les posicions dels terroristes que, suposadament, van fer l’atac químic contra barris residencials a la ciutat d’Alep, controlada pel govern sirià. 

L’Observatori Sirià de Drets Humans informa que, el d’aquest diumenge, és el primer bombardeig d’avions de combat a la zona desmilitaritzada, una franja de fins a 20 quilòmetres que abasta les províncies d’Idlib, Alep, Latakia i Hama, des que Turquia i Rússia n’acordaren l’establiment el passat 17 de setembre.

També et pot interessar

stats