Rússia augmenta el seu interés pels minerals dels països africans

El Kremlin busca or, diamants i minerals, indispensables per a la fabricació de dispositius tecnològics  

Rússia s'interessa pels minerals de les nacions d'Àfrica Occidental / À Punt NTC

Al continent africà, el 40% de la població sobreviu amb menys de dos dòlars al dia i amb diversos conflictes polítics en marxa. Són societats vulnerables i que pateixen constants conflictes i colps militars.

La imatge es repeteix massa sovint: una junta militar anuncia que assumeix el control del país a la força per a salvar la població. A Àfrica, quasi tots els militars, tenen un sou i el més important, el control de les armes. Dels deu últims cops d'estat amb èxit al món, huit han succeït a l'Àfrica: Un a Zimbàbue, dos més al Sudan, un altre al Txad, dos a Mali, un a la República de Guinea i dos més a Burkina Fasso. A més, hi ha hagut dos colps fallits a Etiòpia i Gabon. L’últim, al Níger, on el colp d'estat de la guàrdia del president de Níger compta amb el suport de la cúpula militar del país.

En aquest context, aquestes nacions d'Àfrica Occidental han girat la vista a la democràcia i els seus generals colpistes, com el de Burkina Fasso, són rebuts a Rússia amb honors. Hui dia, les banderes russes, i fins i tot les del grup de mercenaris Wagner, onegen pels carrers africans, com a única esperança contra la fam.

Altres els critiquen obertament, perquè pensen que aquests militars professionals perpetuen els actes de barbàrie. Rússia i el Grup Wagner cobren en or, diamants i minerals com níquel, cobalt i liti, indispensables per a la fabricació de dispositius tecnològics avançats.

També et pot interessar

stats