Rússia ataca Kíiv amb míssils en plena visita de Josep Borrell

L'alt representant de la UE per a Afers Exteriors ha hagut de baixar al costat de la resta de la delegació a la planta subterrània que serveix com a refugi a l'hotel de Kíiv en el qual s'allotja

Josep Borrell departeix amb militars ucraïnesos durant la seua visita a Kíiv
Josep Borrell conversa amb militars ucraïnesos durant la visita a Kíiv / Catalina Guerrero (Efe)

Un home ha mort a Mikolaiv i almenys nou persones han resultat ferides a Kíiv en un nou atac massiu de Rússia contra diverses regions ucraïneses aquest dimecres.

L'atac rus a primera hora del matí contra la capital ucraïnesa ha provocat un incendi en un edifici d'apartaments de 18 plantes i danys en dues línies d'alta tensió, segons informa l'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, en el seu compte de Telegram. En total, 19.400 persones s'han quedat sense llum.

"Fins ara nou persones han resultat ferides" en la capital a conseqüència de l'atac rus, ha dit Klitxkó. Sis ciutadans, entre ells una dona embarassada, han sigut hospitalitzats arran de l'incendi en l'edifici d'habitatges i dos més es troben també en un hospital de la capital.

L'atac rus s'ha produït en plena visita de l'alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors, Josep Borrell, que ha hagut de baixar amb la resta de la delegació a la planta subterrània que serveix com a refugi a l'hotel de Kíiv en el qual s'allotja.

El cap de l'administració militar de Kíiv, Serhí Popko, ha indicat que es tracta del tercer atac amb míssils contra la capital des del principi de l'any. Rússia ha llançat míssils de creuer i les alarmes han sonat durant quasi tres hores a Kíiv. Les forces i els mitjans de la defensa aèria han interceptat unes dues dotzenes de míssils.

El Kremlin també ha llançat atacs contra altres regions d'Ucraïna, ja que les autoritats i la ciutadania han informat d'explosions en Mikolaiv, Lviv, Khàrkiv i Txerkassi.

La UE entrega una potent màquina de desminatge a Ucraïna

Ucraïna és, ara per ara, el país amb més mines i restes d'explosius sense detonar del món. Té un terç de la superfície afectada, la qual cosa equival a set vegades Suïssa.

Per a ajudar en la tasca titànica de sanejar eixes terres, la Unió Europea ha lliurat una màquina potent de fabricació croata.

Màquina desminadora entregada a les autoritats ucraïneses per la Unió Europea
Màquina desminadora entregada a les autoritats ucraïneses per la Unió Europea / Marcel Gascón (Efe)

La Casa Blanca avisa que Ucraïna s'està quedant sense municions

D'altra banda, la Casa Blanca ha advertit que Ucraïna s'està quedant sense munició i ha afirmat que és vital que els països aliats, inclòs els Estats Units, aproven noves ajudes militars perquè els ucraïnesos puguen continuar plantant cara a la invasió russa.

El portaveu del Consell de Seguretat de la Casa Blanca, John Kirby, ha dit que l'exèrcit ucraïnés està en una situació en què ha de "prendre decisions difícils que no hauria d'haver de prendre" a causa de l'escassetat de munició.

També et pot interessar

stats