Un mort després d'un atac rus amb míssils en diferents regions d'Ucraïna, el nové que impacta a Kíiv al maig

Les defenses antiaèries van interceptar 29 dels 30 projectils però no pogueren impedir la mort d'un civil a Odessa

Una columna de fum a Kíiv, en la zona d'impacte d'un dels projectils
Una columna de fum a Kíiv, en la zona d'impacte d'un dels projectils / Stringer (Reuters)

Rússia va llançar la nit de dimecres un nou atac amb míssils contra diferents regions d'Ucraïna. La força aèria assegura haver interceptat 29 dels 30 projectils llançats, que han causat la mort d'un civil a Odessa, en la costa del Mar Negre.

El bombardeig es va focalitzar principalment en Kíiv, que ha viscut el nové atac des de principi de maig. L'exèrcit ucraïnés assegura haver neutralitzat la major part dels projectils, "probablement míssils de creuer" disparats des d'avions situats al mar Caspi.

La nota castrense explica que després “l'enemic va desplegar els seus drons de reconeixement sobre la capital” d'Ucraïna que també van ser abatuts.

Segons el primer balanç, les restes dels míssils i drons interceptats només van provocar un incendi en el magatzem d'una cooperativa de la capital, encara que no descarta que també hagen caigut sobre cotxes, àrees residencials o parcs també en altres punts de Kíiv.

El cap de l'administració militar de Kíiv, Serhí Popko, adverteix del fet que "la sèrie d'atacs contra Kíiv, que no té precedents en la potència, la intensitat i la varietat" de projectils.

Un agent de policia de Kíiv inspecciona tres dels projectils disparats per Rússia
Un agent de policia de Kíiv inspecciona tres dels projectils disparats per Rússia / Valentyn Ogirenko (Reuters)

També et pot interessar

stats