Rússia anuncia l’alliberament del periodista Golunov

El ministre d’Interior rus ha anunciat que han retirat totes les acusacions contra el reporter.

VÍDEO | Rússia anuncia l’alliberament del periodista Golunov

El periodista d'investigació rus Ivan Golunov, en arrest domiciliari des de dissabte per un suposat intent de tràfic de drogues, quedarà en llibertat en les pròximes hores. Així ho ha anunciat el ministre de l'Interior rus, Vladímir Kolokóltsev, qui ha afirmat que han retirat totes les acusacions contra el reporter. 

Kolokóltsev ha destacat que les autoritats no havien pogut demostrar la culpabilitat del periodista del diari digital Meduza, un dels més crítics amb el Kremlin, després que la polèmica detenció provocara nombroses crítiques d'activistes al país i d'organitzacions internacionals.

El ministre ha informat que s'ha obert "una investigació interna" per a valorar la legalitat de les accions de la policia en relació amb Golunov. A més, ha afegit que demanarà al president rus, Vladímir Putin, que acomiade alts càrrecs de la policia involucrats en el cas, entre ells dos generals. 

En un gest sense precedents, aquest dilluns tres grans diaris russos van obrir amb la mateixa portada en defensa del periodista detingut, mentre altres actes de solidaritat amb l'informador se succeïen en desenes de mitjans regionals i nacionals per tot el país. 

El mateix reporter es va declarar innocent i va vincular la persecució policial amb la seua activitat professional, indicant que havia rebut amenaces en diverses ocasions.

També et pot interessar

stats