Rússia acusa Ucraïna d'atacar amb helicòpters un depòsit de petroli al seu territori

Els ucraïnesos neguen la seua participació en el que seria el primer gran atac en territori rus des de l'inici de la guerra

Imatge de l'incendi difosa pels comptes oficials ucraïnesos a Telegram
Imatge de l'incendi difosa pels comptes oficials ucraïnesos en Telegram / Telegram

Rússia ha acusat Ucraïna d'atacar un depòsit de petroli situat als afores de la ciutat russa de Bélgorod, al costat de la frontera russa-ucraïnesa.

"L'incendi en el depòsit de petroli s'ha produït a conseqüència d'un atac aeri de dos helicòpters de les Forces Armades d'Ucraïna que van entrar al territori rus a baixa altura. No hi ha víctimes", ha declarat el governador de Bélgorod, Viatxeslav Gladkov, citat per les agències russes.

Els serveis d'emergència han indicat que el foc es va estendre a huit tancs de combustible, cada un d'ells amb una capacitat de 2.000 metres cúbics.

"Hi ha el risc que el foc continue propagant-se", ha declarat una font citada per l'agència oficial russa TASS, que ha precisat que el territori del depòsit de petroli alberga un total de 27 tancs, 14 són com els afectats pel foc.

Bélgorod està al voltant de 30 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna i 70 quilòmetres de Khàrkiv, la ciutat més important en l'est ucraïnés, assetjada en el curs de l'"operació militar especial" llançada per Rússia el 24 de febrer.

Ucraïna en nega l'autoria

En els canals oficials ucraïnesos a Telegram es nega l'autoria de l'atac. El ministre de l'Interior, Pravda Geratxenko, fins i tot ha culpat els mateixos russos de provocar l'atac i acusa Ucraïna: "Ells han atacat el seu propi depòsit de petroli i ens acusen d'això".

També et pot interessar

stats