Rússia acusa Biden de comportar-se "com un vaquer de Hollywood" per dir-li a Putin "fill de puta"

Dmitri Peskov, portaveu presidencial, ha recomanat al president dels Estats Units que pregunte als seus assessors "si troben una sola expressió insultant cap a la seua persona per part del president Putin"

Muntatge amb les cares de Putin i Biden
Muntatge amb les cares de Putin i Biden / X: @pampam698

El Kremlin ha acusat aquest dijous al president dels Estats Units, Joe Biden, de comportar-se com "un vaquer de Hollywood" per dir "boig fill de puta" al mandatari rus, Vladímir Putin.

"Si el president empra tal vocabulari, hauria de fer-li vergonya. És clar que el senyor Biden exhibeix per motius polítics interns un comportament a l'estil d'un vaquer de Hollywood", ha dit Dmitri Peskov, portaveu presidencial, en declaracions a la televisió pública russa.

Peskov ha recomanat a Biden que pregunte als seus assessors "si troben una sola expressió insultant cap a la seua persona per part del president Putin".

"És poc probable que declaracions tan grolleres com aquesta en boca d'un cap d'estat dels EUA puguen ofendre d'alguna manera un altre cap d'estat, més encara al president Putin", ha assenyalat.

El portaveu presidencial ha afegit que els insults representen "una gran vergonya per als Estats Units".

Biden, qui ja en el passat va qualificar Putin de "criminal de guerra", va dir el dimecres al cap del Kremlin "boig fill de puta" durant un acte de captació de donacions a San Francisco, segons la premsa estatunidenca.

A més, el president dels Estats Units també va acusar Putin i als seus "sequaços" de posar fi a la vida del líder opositor rus, Aleksei Navalni, que va morir el passat 16 de febrer a la presó.

Putin i Biden es van reunir per última vegada a Ginebra el juny de 2021 i, després de l'inici de la guerra a Ucraïna, es van reduir al mínim els contactes entre tots dos països.

Moscou acusa Washington d'allargar la guerra a Ucraïna en subministrar armament pesant a Kíiv per a aconseguir "una derrota estratègica a Rússia".

També et pot interessar

stats