Rússia abat tres míssils balístic ucraïnesos sobre la regió de Kursk

L'Exèrcit rus insisteix en la seua tàctica de desgast d'Ucraïna al llarg de la línia del front, mentre Kíiv tracta d'afermar-se en la ribera esquerra del riu Dniéper

Tanc de l'Exèrcit ucraïnés
Tanc de l'Exèrcit ucraïnés / X: @ZelenskyyUa

Els sistemes de defensa antiaèria russos han abatut tres míssils balístics ucraïnesos Totxka-U sobre la regió de Kursk, fronterera amb Ucraïna, segons informa aquest dilluns el Ministeri de Defensa de Rússia en el seu canal de Telegram.

En un breu comunicat, indica que les defenses antiaèries han frustrat "un atac terrorista contra instal·lacions en el territori de la Federació Russa".

El governador de la regió de Kursk, Roman Starovoit, ha precisat també en Telegram que els míssils ucraïnesos han sigut destruïts sobre el districte de Fadezh, al nord-oest de la ciutat de Kursk, la capital regional, uns cent quilòmetres a l'est de la frontera ucraïnesa.

El Totxka-U és un míssil balístic tàctic desenvolupat en la desapareguda Unió Soviètica en els anys setanta del segle passat que es dispara des d'una rampa autopropulsada i té un abast màxim de 120 quilòmetres.

Rússia insisteix en la tàctica de desgast

Rússia insisteix en la seua tàctica de desgast d'Ucraïna al llarg de la línia del front mentre Kíiv tracta d'afermar-se en la ribera esquerra del riu Dniéper, on manté un cap de platja.

"Rússia s'ha estat preparant per a la guerra durant diverses dècades i ha acumulat moltes armes", ha reconegut l'ex viceministra de Defensa d'Ucraïna Hanna Maliar, segons la qual, l'objectiu de l'Exèrcit rus radica a "esgotar-nos el més possible".

Mentrestant, les tropes ucraïneses necessiten urgentment reforços, segons ha declarat a la televisió pública el comandant de la Cinquena Brigada d'Assalt de l'Exèrcit ucraïnés, Oleksí Tarasenko.

A final de l'any passat, el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, va informar que l'Exèrcit va demanar reclutar 500.000 persones en les forces armades, però fins al moment el Parlament no ha aprovat la nova llei de mobilització que donaria llum verda a aquesta campanya.

Combats per la ribera esquerra del Dniéper

El Ministeri de Defensa rus ha informat que durant la jornada l'Exèrcit rus havia repel·lit huit atacs ucraïnesos en tres sectors del front: a Luhansk, a Liman i al sector de Donetsk.

Al seu torn, l'Estat Major de l'Exèrcit ucraïnés ha indicat que en les últimes 24 hores les forces ucraïneses han repel·lit quatre atacs a Sinkivka (sector de Kúpiansk) i quatre a Luhansk i Donetsk, mentre que a Avdíivka, ciutat que els russos intenten voltar des de fa tres mesos, han rebutjat una vintena d'atacs.

No obstant això, un dels sectors on hi ha combats més intensos és el de Kherson, al marge esquerre del riu Dniéper, on les forces ucraïneses han aconseguit crear un cap de platja i resisteixen al dens foc rus.

També et pot interessar

stats