Rússia abandona el tractat de desarmament nuclear

Putin ha explicat que la decisió es pren en resposta a la mesura adoptada pels Estats Units.

El president de Rússia, Vladímir Putin, durant la reunió amb el ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, i de Defensa, Serguei Xoigú
El president de Rússia, Vladímir Putin, durant la reunió amb el ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov, i de Defensa, Serguei Xoigú / EFE

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha anunciat aquest dissabte que el seu país suspén la participació en el tractat de desarmament nuclear INF en resposta a la mesura similar adoptada ahir pels Estats Units. "Donarem una resposta simètrica", ha dit Putin.

Els nord-americans diuen que l'abandonen perquè Rússia incompleix sistemàticament els termes de l'acord. Per contra, el president rus assegura que són els Estats Units els que ignoren durant anys les iniciatives russes sobre el desarmament i "tot el temps busquen pretextos per a desmuntar el sistema de seguretat existent".

Putin ha ajornat noves negociacions sobre aquest cas fins que "els socis nord-americans maduren per a portar un diàleg consistent i en igualtat de condicions" sobre un assumpte que és -diu-  "molt important tant per a nosaltres com per als nostres socis i la resta del món".

Així mateix, ha desmentit que Rússia tinga intenció ara de participar en una nova carrera armamentista amb Washington. "No devem ni ens deixarem arrossegar a una carrera armamentista costosa", ha assegurat Putin.

També et pot interessar

stats