Rússia abandona l'Organització Mundial del Turisme abans que l'organització vote la seua suspensió

Espanya ja ha anunciat que donarà suport a aquesta suspensió temporal per la invasió d'Ucraïna

L'Assemblea General Extraordinària de l'Organització Mundial del Turisme (OMT)
L'assemblea general extraordinària de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) / OMT

La guerra d'Ucraïna continua aïllant Putin a escala internacional. Rússia ha abandonat aquest dimecres l'Organització Mundial del Turisme (OMT), de la qual formen part 160 països al món. I ho ha comunicat abans que l'assemblea general de l'OMT decidira la possible suspensió del país com a membre amb motiu de la seua invasió a Ucraïna.

L'OMT ha comunicat aquesta decisió en el seu compte de Twitter i també ha recordat que Rússia tardarà un any a concretar aquest anunci i desvincular-se de l'organització. I malgrat aquesta retirada, l'assemblea general extraordinària continua avant i els estats membres votaran igualment si suspenen Rússia. En l'orde del dia provisional d'aquesta trobada figura, en cinqué lloc, la "consideració de la suspensió de la qualitat de membre de la Federació de Rússia de conformitat amb l'article 34 dels Estatuts". Es tracta d'una decisió sense precedents en la història de l'organització.

Perquè la suspensió de Rússia es materialitze serà necessari el suport de dos terços dels 160 estats membres que formen l'organització, després de la recomanació del consell executiu, integrat per 35 països i aprovada amb un 72% dels vots a favor.

Espanya ja ha anunciat que donarà suport a la suspensió temporal de Rússia com a membre de l'OMT, segons va assenyalar la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, el mes passat.

També et pot interessar

stats