Rússia abandona el Consell d'Europa

La decisió implica desmarcar-se del Conveni Europeu de Drets Humans

Seu del Consell d'Europa a Estrasbourg
Seu del Consell d'Europa a Estrasburg / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 de març 2022 - 09:30 Actualitzat: 10 de març 2022 - 09:41

Rússia ja no participarà en el Consell d'Europa. Ho ha anunciat el Ministeri d'Afers Estrangers rus en un comunicat en què justifica la decisió perquè els països de la Unió Europea i l'OTAN que són hostils a Moscou "continuen el camí cap a la destrucció" de la institució "i de l'espai humanitari i legal comú europeu".

El Kremlin acusa la UE i l'OTAN d'abusar de la seua majoria en el Consell d'Europa, un organisme dissenyat per a defensar els drets humans, l'estat de dret i la democràcia, per a imposar-hi els seus punts de vista. “Rússia no participarà en la transformació de l'organització europea més antiga" que pretenen els membres de l'OTAN als quals segueix obedientment el bloc de la UE. El Ministeri també assegura que la institució, destinada a promoure la cooperació dels estats europeus, s'ha convertit en un espai on s'escolten "càntics sobre la superioritat i la fanfarronada d'Occident".

L'eixida de Rússia de l'ens comporta, en la pràctica, desvincular-se del Conveni Europeu de Drets Humans. "Implica la denúncia simultània de la Carta del Consell d'Europa i el Conveni Europeu de Drets Humans", ha explicat el vicepresident del Consell de la Federació russa, Konstantin Kossatxev.

Una maniobra que es produeix enmig de la invasió russa d'Ucraïna, que es va iniciar el passat 24 de febrer. El conflicte ha agreujat les tensions entre el govern que presideix Vladímir Putin i els països occidentals.

També et pot interessar

stats