Roberto Fico, del Moviment 5 Estreles, presidirà el parlament italià

Maria Elisabetta Casellati, del partit de Berlusconi, Forza Italia, liderarà el Senat

Roberto Fico i Luigi Di Maio, del Moviment 5 Estreles, durant la votació per a triar el president de la Càmera de Diputats italiana
Roberto Fico i Luigi Di Maio, del Moviment 5 Estreles, durant la votació per a triar el president de la Càmera de Diputats italiana / Ettore Ferrari (EFE)

Roberto Fico, membre del moviment alternatiu italià Cinc Estreles, ha sigut elegit president de la Cambra de Diputats. Han fet falta quatre votacions per a elegir el president del parlament, una votació més que per a la presidència del Senat, que ha recaigut en Maria Elisabetta Casellati, de Forza Italia, el partit de Berlusconi. 

Des d'ahir hi ha hagut intenses negociacions entre les diverses forces polítiques italianes per tal d'arribar a un acord per a la presidència dels òrgans representatius italians. L'elecció del primer ministre es preveu encara més complicada a causa de la difícil combinació de majories que va sorgir de les eleccions del 4 de març. 

Tot i que el bloc de centre dreta va obtindre, en conjunt, una lleugera majoria, tant la Lliga Nord per part conservadora, com el moviment Cinc Estreles, que podria definir-se com a progressista, se senten legitimats per a ostenar la presidència del govern italià.

També et pot interessar

stats