Robatori multimilionari a la Casa de Moneda de Mèxic

En difondre’s les primeres informacions de l’atracament, les xarxes socials han esclatat en comparar els fets amb la popular sèrie 'La casa de papel'.

Agents de seguretat davant la Casa de Moneda de Ciutat de Mèxic
Agents de seguretat davant la Casa de Moneda de Ciutat de Mèxic / Luis Cortés (Reuters)

Un grup armat ha atracat la Casa de Moneda de Ciutat de Mèxic, al cèntric passeig de la Reforma, d’on s'ha endut un botí multimilionari en forma de monedes d’or i rellotges commemoratius.

La Secretaria de Seguretat Ciutadana ha informat que investiga l’atracament i que ja té imatges dels presumptes responsables gràcies a les càmeres de seguretat de la zona. Fins ara han declarat davant la Fiscalia tres empleats de la institució, entre ells el guarda de seguretat a qui els atracadors li van llevar l’arma.

El secretari de Seguretat Jesús Orta ha relatat que almenys “tres subjectes amb arma de foc” van ingressar a la Casa de Moneda i es van dirigir a la zona protegida de la institució, que va resultar estar oberta i d’on van sostraure tant monedes d'or com rellotges commemoratius valorats en més de 50 milions de pesos (2,2 milions d’euros).

Malgrat la magnitud del robatori, transeünts i comerciants d’aquesta emblemàtica avinguda de la capital han assegurat que no se n'havien adonat fins a l’arribada de la policia. Dues hores després de l’assalt, s'ha registrat un atac armat al vestíbul d’un edifici d’oficines situat a tan sols 350 metres de distància, però les autoritats no han confirmat si hi ha cap relació entre tot dos successos.

En difondre’s les primeres informacions de l’atracament, les xarxes socials han comparat els fets amb la popular sèrie de Netflix 'La casa de papel', on un grup de lladres realitza un atracament semblant gràcies a la ment brillant del personatge conegut com el Professor.

També et pot interessar

stats