La revolta s'estén a Xile i causa tres morts

Els enfrontaments entre manifestants i policia es mantenen, encara que Piñera ha suspés la pujada del bitllet de metro.

VÍDEO | La revolta s\'estén a Xile i causa tres morts

La declaració de l’estat d’emergència i el toc de queda a Xile no han resolt els aldarulls. Ja són sis ciutats, inclosa la capital, les que estan sotmeses a mesures excepcionals. 

Aquest diumenge s’han registrat tres morts durant l’incendi provocat en un supermercat al sud de Santiago de Xile, enmig dels disturbis que s’estan succeint a la capital del país. Són les primeres víctimes mortals en el marc de les protestes que es van desencadenar el dilluns d’aquesta setmana per la pujada del bitllet de metro, segons ha informat la intendenta de la Regió Metropolitana, Karla Rubilar.  

Santiago de Xile es troba sota l’estat d’emergència des de la matinada del dissabte i el toc de queda es manté fins a les set del matí. Tot i que el president xilé, Sebastián Piñera, ja ha fet marxa arrere i ha suspés la polèmica mesura que ha encés les protestes, els disturbis i enfrontaments entre policia i manifestants s’han mantingut. L’increment del preu del metro només ha estat el detonant d’una ciutadania descontenta per la carestia de la vida a Xile i les desigualtats del país.

Davant d’aquesta situació, el ministre de Defensa, Alberto Espina, ha anunciat que aquesta matinada desplegarà 1.500 efectius militars més per a controlar la situació. Amb aquest increment, un total de 9.441 integrants de les forces armades estan desplegats a la Regió Metropolitana de Santiago per a salvaguardar alguns dels punts estratègics i per a sumar-se al patrullatge.

També et pot interessar

stats