Retarden un dia el llançament de la nau espacial Juice a Júpiter pel mal oratge

La missió de l'Agència Espacial Europea explorarà l'entorn d'aquest planeta i tres de les grans llunes gelades que té

El retard en el llançamen de la nau es deu al risc de la caiguda de llamps
El retard en el llançament de la nau es deu al risc de la caiguda de llamps / TW (@ESA_JUICE)
13 d'abril 2023 - 14:44

La missió de la nau espacial Juice per a explorar l'entorn de Júpiter i les tres grans llunes gelades que té haurà d'esperar un dia més. L'enlairament, previst inicialment per a aquest dijous, ha hagut de posposar-se a divendres a causa de les condicions meteorològiques adverses registrades en Kourou, la Guaiana Francesa.

L'Agència Espacial Europea (ESA) ha informat que el retard es deu al risc de la caiguda de llamps. El llançament estava previst per a les 12:15 h GMT d'aquest dijous a bord d'un coet Ariane 5.

Segons l'ESA, responsable del projecte, tant el coet com la sonda Juice estan en perfecte estat i preparades per a llançar-se l'endemà a les 12:14 h GMT si la meteorologia ho permet. 

El viatge de Juice (Jupiter Icy Moons Explorer) cap al planeta més gran del sistema solar durarà huit anys. En el trajecte, la nau haurà de buscar l'assistència gravitatòria de la Terra, la Lluna i Venus fins a arribar a la destinació.

Una vegada a Júpiter, farà observacions detallades del planeta gasós gegant i de les tres grans llunes gelades: Cal·listo, Europa i sobretot Ganimedes, que és el principal objectiu de la missió. La missió serà llançada des del port espacial europeu de la Guaiana Francesa en un coet Ariane 5, l'últim abans que Agència Espacial Europea el substituïsca per l'Ariane 6, de la companyia Arianespace.

També et pot interessar

stats