La restricció de moviment a Itàlia afecta 50.000 persones de deu municipis

De moment, no hi ha més morts, però els casos positius de Codiv-19 són ja més de cent.

S'ha restringit l'entrada i l’eixida de persones, que estarà controlada per la policia
S'ha restringit l'entrada i l’eixida de persones, que estarà controlada per la policia

L'executiu italià ha aprovat mesures extraordinàries per a contindre la transmissió de la infecció per coronavirus al nord del país, que ha deixat ja dues morts i més de cent persones contagiades, com la prohibició d'entrada i eixida en 11 localitats considerades epicentre de l'epidèmia, que afecta al voltant de 50.000 persones.

El president del govern italià, Giuseppe Conte, ha comparegut durant la nit davant els mitjans de comunicació per a informar de les mesures adoptades en un consell de ministres extraordinari i després d'haver-se reunit durant tota la jornada amb Protecció Civil.

S'ha aprovat un decret llei que inclou la restricció del moviment de persones a les àrees considerades brot, deu municipis de la província de Lodi i el de Vo' Euganeo, al Vèneto, on es va produir la primera mort.

En aquests municipis s'ha suspés la faena, l'educació i els esdeveniments públics, i s'ha restringit l'entrada i l’eixida de persones, que estarà controlada per la policia i, "si és necessari, també per l'exèrcit".

Tot i aquestes mesures, les autoritats italianes consideren desproporcionada la suspensió del tractat de Schengen, sobre lliure circulació de la Unió Europea.

L'última xifra oficial és de 79 persones contagiades, amb dos focus principals a la Llombardia (54 persones infectades) i el Vèneto (17 positius). També hi ha contagis més aïllats a l'Emilia-Romanya, Roma i el Piemont.

De moment, l'origen del contagi a Itàlia és desconegut, ja que les proves del que es considerava pacient zero han donat un resultat negatiu.

A Espanya el ministre de Sanitat, Salvador Illa, presideix aquest matí la reunió diària del comité de seguiment de la infecció al Ministeri de Sanitat per a analitzar la situació a Europa.

En acabar, el director del centre d'alertes i emergències sanitàries, Fernando Simón, compareixerà en roda de premsa.

Evolució a la resta del món

A Corea del Sud, on el principal focus és un grup religiós que fa tasques voluntàries en un hospital, s'ha registrat l’increment més gran de contagis en les últimes hores, amb 123 casos nous. En total, sumen 556 persones contagiades pel Covid-19.

A la Xina ja han mort 2.442 persones i 77.000 estan infectades pel coronavirus.

També et pot interessar

stats