Els responsables de la conservació del pont Morandi diuen que no són responsables del col·lapse

Autostrade afirma que té 500 milions d’euros preparats per a reconstruir el pont i per als familiars de les víctimes.

Giovanni Castellucci, president executiu d’Autostrade
Giovanni Castellucci, president executiu d’Autostrade / Reuters

Els responsables d'Autostrade, la filial d’Atlantia, encarregada de la conservació i seguretat del pont Morandi, han mostrat el condol als familiars de les víctimes i han dit que estan a la seua disposició. 

El president executiu d'Autostrade, Giovanni Castellucci, que ha fet la primera roda de premsa de l'empresa des del desastre, ha assegurat que els controls de seguretat van ser els correctes. La societat ha afirmat que treballa "amb afany" a reconstruir el pont, i que podrien començar a treballar una vegada que el lloc siga accessible després d'acabar la recerca de supervivents. "Jo diria que les disculpes i les responsabilitats són coses que estan interconnectades, però que no són el mateix. I no hauríem de parlar de responsabilitats si no les tenim", ha dit.

500 milions d’euros disponibles des del pròxim dilluns

Més tard han anunciat la intenció de reconstruir el pont Morandi amb una aportació de 500 milions d’euros, que també tindria partides per als familiars de les víctimes i per als més de 700 desallotjats pel col·lapse del pont. Una quantitat que estaria disponible des de dilluns. I tot això, quan el govern italià  continua la investigació administrativa per a determinar les causes de la caiguda de part del pont Morandi i el procés per a revocar la llicència d'explotació concedida a Autostrade, que gestiona el 80% de la xarxa viària d'Itàlia.

També et pot interessar

stats