Resol el cub de Rubik en sols 3,13 segons i trenca el rècord mundial

L'estatunidenc Max Park, de 21 anys, fa història en aconseguir armar el popular puzle en el temps més ràpid mai registrat

Moment en què el jove Max Park finalitza el cub de Rubik
Moment en què el jove Max Park finalitza el cub de Rubik / Guiness World Records

Amb només 21 anys, el jove estatunidenc Max Park ha fet història en haver aconseguit resoldre el mític cub de Rubik en el menor temps mai registrat. Ja se'l considerava el millor jugador del món, però ara ha afegit una nova fita al palmarés amb una proesa que el col·loca directament en el llistat dels rècords Guinness.

Només ha necessitat 3,134 segons per a alinear les cares per colors de l'hexaedre, de 3x3x3. Una marca, obtinguda en la competició Pride in Long Beach de Califòrnia l'11 de juny passat, amb la qual ha polvoritzat tots els rècords anteriors. Fins ara, el títol de més ràpid en la modalitat de Rubik clàssic el tenia el xinés Yusheng Du, que l'havia solucionat en 3,47 segons.

Ha sigut ell mateix qui ha compartit el vídeo de l'èpic moment en el seu compte de Twitter, i en a penes dies ha fet la volta al món. Les imatges mostren com Park, abans de tot, examina molt concentrat totes les cares del puzle per a decidir quina és la millor estratègia i les combinacions que ha d'executar. A penes li calen deu segons. Després, passa a l'acció i en un tres i no res, la fita és històrica.

El web Guinness World Records arreplega, a més, la seua història de superació personal. Quan tenia dos anys, a Max Park el diagnosticaren amb autisme. A més, patia problemes de mobilitat fins al punt que de vegades no podia ni obrir botelles d'aigua, relaten el pare i la mare. Però era capaç de resoldre cubs de Rubik i en aquest particular objecte va trobar la millor teràpia.

Amb el pas dels anys, s'ha convertit en tot un referent i una inspiració per a molts. A més, té altres rècords d'armar cubs de Rubik, pràcticament en totes les modalitats: 4x4x4, 5x5x5, 6x6x6 i 7x7x7.

També et pot interessar

stats