Rescaten a una xiqueta de 4 anys de les runes provocades pel terratrémol de Turquia

La xiqueta havia passat vora quatre dies sota els enderrocs a la ciutat costanera d'Esmirna.

Moment en el qual els treballadors de rescat trauen a la xiqueta. (Reuters)
Moment en el qual els treballadors de rescat trauen a la xiqueta. (Reuters)
03 de novembre 2020 - 10:37

Una xiqueta de 4 anys ha sigut rescatada amb vida aquest dimarts després de passar quasi quatre dies sota els enderrocs a la ciutat costanera d'Esmirna (Turquia), la més afectada pel terratrémol de magnitud 6,8 en l'escala de Richter que es va registrar divendres passat enfront de la costa egea.

La xiqueta, Ayda Gezgin, estava asseguda en la cuina d'un edifici derruït quan van arribar els equips de rescat, en un buit que havia quedat intacte entre els foguers i la llavadora, segons va contar a la cadena de televisió NTV un dels professionals que la van atendre.

"Escoltàrem una veu, preguntàrem qui hi havia allí i va respondre: 'Sóc Ayda, estic bé'. Li vam dir: 'Espera que et traiem', i avançàrem cap a on estava", va relatar un dels treballadors que la van rescatar dels enderrocs. Segons el socorrista, la xiqueta estava conscient i sense mal aparent: "No li havia passat res, estava asseguda i esperant".

El metge Ersin Çoban, que la va acompanyar en l'ambulància, va assegurar poc després a la premsa turca que la menor estava bé, no tenia contusions ni esgarrapades i que una tomografia va confirmar que tampoc tenia lesions internes. Des del moment en què els professionals del rescat van sentir parlar la xiqueta fins al moment de l'extracció va passar hora i mitja, van explicar els membres de l'equip.

Es creu que la mare continua encara sota els enderrocs; el pare i el germà es van salvar i ja estan amb Ayda. Ja ahir, el pare havia indicat als equips de rescat la localització del seu apartament en un primer pis del bloc de cases que havia col·lapsat, quan va saber que la dona i la filla s'hi havien quedat atrapades.

Des de divendres passat, la xifra de morts en el sinistre arriba als 102 a Esmirna, l'única província turca que ha registrat morts, a la qual se n'han d'afegir dos més a l'illa grega de Samos. A més, un miler de persones han resultat ferides i 107 han sigut rescatades amb vida d'entre els enderrocs.

També et pot interessar

stats