Rescaten una balena encallada al riu Tàmesi

L'exemplar, que pot arribar a pesar unes 10 tones, va estar més de quatre hores encallat al riu 

Rescaten una balena encallada en el riu Tàmesi

Unitats de policia, bombers i guardacostes han rescatat la matinada d’aquest dilluns una balena encallada en unes graderies de formigó del riu Tàmesi.

L'operació per a alliberar el cetaci, de vora sis metres de llarg, va començar diumenge. Al lloc dels fets es va desplaçar un equip de biòlegs marins i veterinaris per a avaluar l'estat de l'animal.

Després d'hores de treball, es va aconseguir rescatar la balena, que mostrava "comportaments preocupants", i la van traslladar a una part més profunda del Tàmesi, on es va escapar i es va allunyar nadant.

Es tracta d'un incident "molt rar i inusual", segons ha assegurat el cos de bombers de Londres, que va enviar tres camions de bombers i dues unitats de rescat. 

Centenars de persones es van concentrar prop del Tàmesi per a seguir en directe l'operació i van aplaudir quan els guardacostes van abandonar el lloc per a traslladar el cetaci a una zona més segura.

La balena rescatada és un rorqual menor, una espècie comunament coneguda com a Minkle, que pot arribar a pesar fins a 10 tones i fer vora 7,5 metres.

També et pot interessar

stats