Rescaten els cossos de deu xiquets morts en un naufragi en un riu de Ruanda

Pel que sembla, no portaven jupetins salvavides i el bot que hi havia al vaixell no complia les condicions necessàries

Vista aèria del riu Nyabarongo, el més gran de Ruanda
Vista aèria del riu Nyabarongo, el més gran de Ruanda / Emmanuel Kwizera

Ruanda ha recuperat aquest dimecres els cossos de deu xiquets d'entre nou i quinze anys que van morir aquest dilluns en un naufragi al riu Nyabarongo, segons ha informat la policia del país africà a través d’un comunicat. En ell expliquen que els menors han estat recuperats pels bussos de la policia, i que amb això s’ha posat fi a l’operació de rescat. 

L'alcaldessa del districte de Muhanga, Jacqueline Kayitare, ha detallat a mitjans locals que els menors, originaris d'aquesta localitat, a la província Sud, han patit l'accident quan navegaven cap al districte de Ngorero, a la província Occidental.

Pel que sembla, un home anomenat Jean-Pierre Ndababonye, de 41 anys, va llogar una embarcació per a traslladar als xiquets, que havien de treballar en la descàrrega de materials de construcció. L’adult i tres dels menors sobrevisqueren, però els xiquets no tenien jupetins salvavides i el bot que es va utilitzar no complia amb les condicions establides per l'Autoritat de Regulació de Serveis Públics de Ruanda, segons el comunicat policial.

Ndababonye es troba sota custòdia policial, mentre que el propietari del vaixell va fugir, tal com ha confirmat el portaveu de l'Oficina d'Investigació de Ruanda, Thierry Murangira, que també ha informat que ambdós s'enfrontaran a càrrecs, incloent-hi homicidi involuntari i explotació infantil.

També et pot interessar

stats