Rescatats quatre xiquets més atrapats a les coves de Tham Luang

Els alliberats se sumen als quatre xiquets ingressats a l’hospital per avaluar el seu estat de salut.

Personal mèdic accedeix a una zona restringida durant els preparatius per a transportar als xiquets rescatats a l'hospital
Personal mèdic accedeix a una zona restringida durant els preparatius per a transportar als xiquets rescatats a l'hospital / Efe
09 de juliol 2018 - 16:10

Aquest matí han représ les tasques per a rescatar els 8 xiquets que continuen amb l'entrenador en una cova de Tailàndia. Hui ja han estat rescatats quatre xiquets més, que se sumen als quatre que ja van poder eixir ahir de la cova i que continuen ingressats en l'hospital provincial de Chiang Rai per a una avaluació de mèdica del seu estat de salut després d'haver eixit ahir de la cova. La resta de xiquets atrapats, segons publiquen els mitjans locals, també podrien estar prop de l'eixida. 

Abans del rescat, s’han dut a terme treballs previs per a reemplaçar les botelles d'aire comprimit utilitzades durant els més de 4 quilòmetres de ruta a l'exterior i tornar a avaluar les condicions en les inundacions parcials de la cavitat, situada en el nord de la província de Chiang Rai.

Sans i estalvis 

El primer rescatat va eixir aquest diumenge 8 de juliol a les 17:40, hora local (10:40 UTC) i el segon, deu minuts després, mentre que els altres dos es van retardar més de dues hores. Aquesta primera operació d'evacuació va durar tres hores menys del que preveien les autoritats, que no van donar més dades del que estava passant en els subterranis. El ministre tailandés d'Interior, Anupong Paochinda, ha declarat als mitjans locals que tots estan sans i estalvis, encara que el diari The Nation informa, citant fonts sanitàries, que almenys un xiquet està en observació perquè el seu estat de salut ha empitjorat.

També et pot interessar

stats