La República Democràtica del Congo pateix la major epidèmia d'ebola de la seua història

Són ja 419 casos de contagis, 46 en aquesta setmana, i 240 morts des de que es declarara aquest desé brot a l’agost.

Un treballador de l'OMS mostra una vacuna contra l'ebola
Un treballador de l'OMS mostra una vacuna contra l'ebola / Efe

El Ministeri de Sanitat de la República Democràtica del Congo ha confirmat que s'han registrat 46 nous casos d'ebola al nord-est del país durant aquesta última setmana. El nombre de contagis, en la que ja és considerada l’epidèmia més gran d'ebola en la història d’aquest país suma ja 419 casos.

Des que es va declarar aquest desé brot a les províncies de Kivu del Nord i Ituri l’1 d'agost passat, el nombre de morts puja a 240, dels quals 193 han donat positiu, segons les xifres oficials fins ara conegudes.

El virus de l'ebola es transmet a través del contacte directe amb la sang i els fluids corporals contaminats i és més virulent com més avançat està el procés, fins a arribar a una taxa de mortalitat del 90%.

Nou assaig clínic terapèutic

Per tal de frenar el nombre de morts, l'ONG Aliança per a l'Acció Mèdica Internacional (ALIMA) ha anunciat un nou assaig clínic terapèutic al seu centre de tractament a la ciutat de Beni, a Kivu del Nord, gràcies a un consorci internacional coordinat per l'Organització Mundial de la Salut.

L'epidèmia té com a epicentre una zona conflicte

Es tracta, a més, de la primera vegada que una epidèmia d'ebola té com a epicentre una zona en conflicte, on operen un centenar de grups armats i es desplacen diàriament milers de persones que podrien haver estat en contacte amb el virus, cosa que també limita la seguretat i el treball sobre el terreny del personal sanitari.

També et pot interessar

stats