Representants del moviment indígena es reuneixen amb el govern de l'Equador per a acostar postures

Ja són deu dies de protestes en un conflicte que ha deixat almenys cinc morts, més de 850 ferits i un miler de detencions.

Protestes contra les mesures d'austeritat de Lenín Moreno a Quito
Protestes contra les mesures d'austeritat de Lenín Moreno a Quito / Ivan Alvarado (Reuters)

La primera reunió entre el govern de l'Equador i representants del moviment indígena té lloc aquest diumenge, segons ha avançat el sistema de Nacions Unides al país i la Conferència Episcopal Equatoriana. Serà a Quito a les tres de la vesprada, hora local (22:00 hores).

Encara no se saben més detalls de la trobada, però els dos organismes confien en la "bona voluntat" dels qui participen per tal d'"establir un diàleg de bona fe i trobar una solució prompte a la complexa situació que viu el país".

L'anunci de la reunió s'ha produït després que entrara en vigor el toc de queda i la militarització en el districte metropolità de Quito que va decretar dissabte el president Lenín Moreno.

Aquest acostament de postures arriba deu dies després que esclataren les protestes, provocades per les retallades als subsidis dels combustibles. De moment, el conflicte arrossega cinc víctimes mortals, més de 850 persones ferides i més de mil detencions.

També et pot interessar

stats