Renzi obri una crisi de govern a Itàlia després de retirar les seues dues ministres de l’executiu de Conte

Itàlia Viva surt així de la coalició governamental formada també pel Moviment 5 Estreles i el Partit Democràtic.

El líder d'Itàlia Viva, Matteo Renzi, en la roda de premsa
El líder d'Itàlia Viva, Matteo Renzi, en la roda de premsa / Alberto Pizzoli (Reuters)

El líder d'Itàlia Viva, Matteo Renzi, ha obert una crisi en el govern de Giuseppe Conte després d'anunciar la dimissió de les dues ministres del seu partit. "La crisi no l'ha oberta Itàlia Viva; la crisi està oberta des de fa mesos", ha assenyalat el socialdemòcrata Renzi, en anunciar en roda de premsa l'eixida del seu partit de la coalició governamental formada també pel Moviment 5 Estreles (M5E) i el Partit Democràtic.

Les dues ministres que abandonen el govern són la titular d'Agricultura, Teresa Bellanova, i la de Família i Igualtat, Elena Bonetti.

Poc abans de l'anunci, el primer ministre, Giuseppe Conte, confiava que finalment no es desencadenara la crisi en l’executiu, en considerar que això no ho entendria el país en aquests moments. A més, prometia treballar fins a l'últim moment per a mantindre la cohesió en el govern.

Feia diverses setmanes que Renzi amenaçava la coalició governamental amb la dimissió de les dues ministres, al·legant les seues diferències sobre la gestió dels fons europeus del pla de recuperació. No obstant això, per a la resta de membres del govern es tracta només d'una excusa del líder d'Itàlia Viva per a guanyar més pes en l'executiu i directament forçar la crisi.

També et pot interessar